1 mars 2024
19:00

Ockelbo HC

Referat: Hofors HC - Ockelbo HC

Den här förlusten sved verkligen! Ockelbo är ett lag som vi ska kunna klara av att slå i en sån här hemmamatch men ikväll ville det sig inte alls. Puckuslingen ville bara inte in i kväll och så kan det vara men jag skyller absolut inte på otur. Ockelbo vinner ju rättvist till slut.
Matchen hade en härlig inramning med tillrest Ockelboklack med trummor och allt. Rejält med publik och äntligen kändes det som det ska vara på en hockeymatch en fredagkväll. Tack till alla Ockelbofäns som reste hit och skapade en riktigt fin inramning till matchen.

Matchen började i högt tempo med två lag som verkade taggade för uppgiften. Hofors skapar de kanske klaraste målschanserna men när vi missar öppet mål tre gånger så är det en indikation på att det här inte var vår kväll. Ockelbo skapar en del oreda mitt framför Jim Elfsberg även de. Disciplinen att hålla sig ifrån utvisningsbåset verkar väldigt svår att få till då vi återigen drar på oss dumma utvisningar som vi med både tur och skicklighet lyckas lösa. Efter 17:06 tappar vi helt markeringen och släkten är ju värst som det heter. Kevin Lilja med HHC som moderklubb får oceaner av tid mitt framför Jim i slottet och kan prickskuta 0-1 upp i Jim Elfsbergs vänstra kryss. Känslan var att den här matchen hade kunnat ta en helt annan utveckling om Steelers fått utdelning tidigt men nu tar Ockelbo ledningen istället och nervöstiteten minskar inte av det - tvärtom. Alla vet hur viktig den här matchen var. Skotten vinner Ockelbo med 13-12.

I andra perioden tar Ockelbo över lite mer och HHCs spel hackar betänkligt. Det går inte att märka den fart som vi ska ha och snabbhet som ett lag från division två borde ha. Det går långsamt och är omständigt. Återigen drar vi på oss dumma utvisningar. Det dröjer bara 2:53 av andra perioden så gör Otto Pitkänen 0-2 efter lite mer än lovligt passivt försvarsspel i egen zon. Ockelbo fortsätter att skapa de flesta farliga lägena även om även HHC har en del farliga lägen- Efter 8 minuter åker Isak Hultman ut igen för interference och den här gång kan vi inte stå emot. Tim Holm dundrar in 0-3 och nu känns uppförsbacken allt brantare. Ockelbo vinner skotten med 17-13.

I tredje perioden börjar vi igen med att dra på oss utvisningar och Wilgot Heldevik Klein får sitta två minuter för High sticking och återigen så gör Ockelbo mål i powerplay via Robin Leffler till 0-4 och där avgörs matchen som jag ser det. Ockelbo har några spetspelare och ett bra powerplay. Det märks dock de sista 10 minuterna att HHC har ett jämnare lag med tre femmor som kan nöta på och de sista tio så knäar Ockelbo rejält. Hade det varit tio minuter till är jag övertygad om att vi kommit ikapp men uppförsbacken är för lång. Ockelbo börjar dra på sig utvisningar och tar tre raka tvåminutare. I den tredje efter 12:22 trycker # 7 Gustav Nordström in 1-4 i powerplay. Pass kommer från # 27 Isak Hansson-Johansson och # 14 Emil Eriksson. Tyvärr ger vi bort matchen igen när # 17 Zebastian Sjödin får sitta två minuter för tripping. Återigen så gör Ockelbo mål i powerplay när Robin Leffler gör sitt andra mål för dagen och ställningen är 1-5. HHC reagerar direkt genom att 30 sekunder senare reduicera till 2-5 genom # 27 Isak Hansson-Johansson där pass kommer från # 14 Emil Eriksson. Hofors trycker på rejält och Ockelbo tar time out. Efter 18:17 reducerar Steelers återigen till 3-5 genom # 7 Gustav Nordström på pass från # 2 Isak Hultman och # 20 Marcel Kanera. Nu tar HHC time out och drar målvakten vilket bara resulterar i att Viktor Ehn kan sätta pucken i tom kasse. Slut 3-6. Vi vinner skotten med 18-8 i sista perioden och totalt 42-38.

Sammanfattningsvis så tar vi på tok för många utvisningar för att vinna den här matchen. Vi krånglar till det i egen zon trots att vi pratat om att spela enkelt - vi faller in i att slå svåra pass eller till spelare under press. Sen är inneffektivten stor de första två perioderna och vi borde gjort minst tre mål där. Det håller inte mot ett lag som Ockelbo. Det syns att vi är bättre grundtränade och orkar mycket bättre i tredje då Ockelbo inte orkar sista 10 minuterna. Fyra puckar back är dock för mycket och det avgör. Boxplay är inte tillräckligt bra och vi spelar inte med den fart som krävs för att vinna den här matchen.

Nu väntar en ren måstematch borta mot Lindefallet där tre poäng är det enda som räknas. Hårt gnuggande i 60 minuter är allt som gäller, hålla oss borta från utvisningsbåset och sätta puckarna. Låter enkelt men det är det inte.